Header Ads

10 Portable E-posta İstemci Yazılım

 

10 Taşınabilir E-posta İstemci Yazılımı

E-posta istemci yazılımı, POP3 veya IMAP protokolü aracılığıyla bilgisayarınıza otomatik olarak indirerek birden fazla e-posta hesabından gelen tüm e-postalarınızı kolayca kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca, web tarayıcınızdan geçmeden ve manuel olarak giriş yapmadan programı başlatarak e-posta göndermenize olanak tanır. Bir e-posta istemci yazılımı kullanmanın bir başka avantajı, indirilen e-postalara erişebilmeniz ve bunları çevrimdışı modda görüntüleyebilmenizdir; bu, o sırada İnternet bağlantınız yoksa çok kullanışlıdır.

Oldukça az sayıda e-posta istemci yazılımı vardır ve Microsoft Office ile birlikte gelen Microsoft Outlook, güçlü özellikleri nedeniyle kurumsal ortamlarda en çok kullanılan e-posta istemcilerinden biridir. Windows kullanıcılarına gelince, Microsoft tarafından sağlanan ve eski Outlook Express'in yerini alan Windows Live Mail'i ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirler. Bir e-posta istemci yazılımı kullanmanın birçok avantajı olsa da, bunlar yüklediğiniz bilgisayara bağlıdır. Bu, kullanıcının bilgisayarı yanlarında olmadığında e-postalarını yönetebilmesini sınırlar.

Bu sorunu çözmek için, USB flash sürücülere yüklenebilen ve sabit sürücüdeki programın klasörü dışındaki diğer konumlara herhangi bir dosya yüklemeyen veya bırakmayan taşınabilir bir e-posta istemci yazılımı seçebilirsiniz. Bu yüzden tek yapmanız gereken, taşınabilir e-posta istemci yazılımınızı içeren USB flash sürücüyü taşımak ve herhangi bir bilgisayardan e-postaları kontrol edip gönderebilmek. Bunun dışında, bir USB flash sürücüde taşınabilir bir e-posta istemci yazılımına sahip olmak, e-posta hesabınızı, e-posta hesabınızın kullanıcı adını ve parolasını toplayan kötü amaçlı yazılımlardan da korur. Halen bakımı ve güncellenmekte olan taşınabilir e-posta istemci yazılımlarının listesi aşağıda verilmiştir:

1. Taşınabilir Mozilla Thunderbird 

Thunderbird Taşınabilir

Thunderbird, bugün Firefox adı verilen en çok kullanılan web tarayıcılarından birini geliştiren aynı şirket olan Mozilla tarafından geliştirilen popüler bir e-posta istemci yazılımıdır. E-posta programına daha fazla özel özellik eklemenizi sağlayan eklentileri ve uzantıları destekler. Mozilla Thunderbird ücretsizdir ve şiddetle tavsiye edilir, ancak taşınabilir e-posta istemcisi sürümünün Mozilla tarafından resmi olarak piyasaya sürülmediğini unutmayın.


2. Pegasus Mail 

Pegasus Mail

Pegasus Mail is one of the oldest email client that is still being maintained today. The installer by default extracts the program to C:\PMAIL but it is in fact portable where the whole folder can be copied to another location such as the USB flash drive. Just make sure that the “roaming mode” is checked during installation. Pegasus Mail is free.


3. Opera Mail Portable 

Opera Mail Taşınabilir

Opera, yerleşik bir e-posta istemcisi özelliği ile birlikte gelen başka bir popüler ve ücretsiz web tarayıcısıdır. Taşınabilir sürüm, Thunderbird'ün taşınabilir sürümünü yayınlayan aynı grup olan PortableApps tarafından da oluşturulur ve yayınlanır.


4. Becky! Internet Postası 

Becky internet posta taşınabilir

Becky! Internet Mail, bir shareware e-posta istemci yazılımıdır ve dosyaları bir USB flash sürücüye kopyalamanıza izin veren bir özellik ile birlikte gelir. Menü çubuğundan Dosya'ya tıklayın ve "Taşınabilir Medya ile Senkronize Et" i seçin. Ardından, taşınabilir medyada klasör adı olarak kullanılacak eşitleme adını belirtin ve ardından medyayı seçin.


5. Arjantin 

sylpheed taşınabilir

Slypheed, hafif ve kullanıcı dostu olan ücretsiz ve açık kaynaklı bir e-posta istemci yazılımıdır. Varsayılan olarak zaten taşınabilir bir e-posta uygulamasıdır ve zip arşiv sürümünü indirebilir ve USB flash sürücünüze çıkarabilirsiniz.


6. Koma-Posta 

koma posta taşınabilir

Koma-Mail, bir süredir var olan ücretsiz bir e-posta istemci yazılımıdır. Taşınabilir sürümü indirin ve ilk çalıştırmada, verilerin depolanacağı konum olarak "Koma-Mail dizini" ni seçin.


7. i.Yazar 

iscribe taşınabilir

i.Scribe, yerleşik bir spam filtresi motoruyla birlikte gelen uzun yıllardır var olan başka bir ücretsiz ve taşınabilir e-posta istemcisidir. Kararlı sürüm yaklaşık 4 yıl önce piyasaya sürüldü, ancak son zamanlarda yeni beta sürümleri yayınlıyorlar. İ.Scribe'ı ilk çalıştırdığınızda, seçenekleri ve posta klasörlerini uygulama klasöründe tutmak isteyip istemediğiniz sorulduğunda Evet düğmesini tıklatmanız yeterlidir.


8. E-postaVoyager 

EmailVoyager, eski PocoMail PE'nin aynı şirketi olan Poco Systems tarafından geliştirilmekte ve satılmaktadır. Taşınabilir e-posta yazılımı özel yapım bir USB flash sürücüde gelir.


9. Yarasa! Voyager 

Yarasa! Voyager, popüler The Bat'ın taşınabilir versiyonudur! e-posta istemci yazılımı. Bu bir shareware'dir ve Professional lisansını satın aldığınızda lisans otomatik olarak dahil edilir. Yarasa! şifrelediği ve şifrenin mesajları ve adres defterini koruduğu gizlilik için iyi bilinir.


10. TrulyMail Taşınabilir 

trulymail taşınabilir

TrulyMail Portable, ücretsiz bir e-posta istemci yazılımıdır. E-posta istemcilerinin geri kalanından farklıdır, çünkü önce TrulyMail'de bir hesap oluşturmanızı ve ardından yalnızca kendi e-posta hesaplarınızı eklemenize izin vermenizi gerektirir.

İşte orada, güncel ve bakımlı 10 taşınabilir e-posta istemci yazılımı. PocoMail PE, JBMail ve Tech-Pro POP3 Pal, modası geçmiş ve artık bakımı yapılmadığı için listeden kaldırıldı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.