Yüksek kaliteli PHP kodu yazmak için, programlama ihtiyaçlarınıza, tercihlerinize ve iş akışınıza en uygun yüksek kaliteli PHP düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Piyasada birçok seçenek vardır ve ilk bakışta aynı görünseler de, her PHP editörünün kendine özgü özellikleri ve optimum kullanım durumları vardır.

Bu kılavuzda, PHP dosyalarını düzenlemenize ve PHP uygulamalarını geliştirmenize, hatalarını ayıklamanıza ve test etmenize yardımcı olabilecek en iyi PHP editörlerini ve IDE'lerini bulabilirsiniz.

Kutudan çıkan yapılandırmasız bir PHP düzenleyicisine ihtiyaç duyan yeni başlayanlardan, belirli bir yığın, çerçeve veya araç seti ile çalışmak isteyen deneyimli PHP programcılarına kadar farklı kullanıcı türlerini hedeflerler. Bu listedeki araçların çoğu ücretsiz olsa da, teknik destek ve ekstra işlevlerle birlikte gelen bazı premium araçları da ekledim.

PHP Editor vs PHP IDE

PHP editörleri ve PHP IDE'leri, PHP dosyalarını düzenlemek için kullanabileceğiniz iki tür yazılımdır. İkisi arasındaki temel fark karmaşıklıktır. Çok kısa bir tanım istiyorsanız, PHP IDE, genişletilmiş işlevselliğe sahip gelişmiş bir PHP editörüdür.

Yeni başlayan biriyseniz veya karmaşık PHP uygulamaları geliştirmiyorsanız, bir PHP editörü ile daha iyi durumda olacaksınız. Daha hızlı yüklenir, daha basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir ve yapılandırılması ve ayarlanması daha kolaydır, ancak yine de kodlama sırasında ihtiyaç duyacağınız tüm düzenleme özelliklerini sağlar.

However, if you are an experienced PHP programmer who builds complicated applications and has specific coding needs, a PHP IDE can be a better solution for you.

Find the perfect PHP editor for your programming needs, preferences, and workflow in this roundup⬇Tweetlemek için tıklayın

PHP Editörü Nedir?

Teknik olarak konuşursak, PHP dosyalarını Windows'taki Not Defteri uygulaması gibi temel bir metin düzenleyicisiyle düzenleyebilirsiniz, ancak bunu yapmak kolay bir şey olmazdı. Asıl sorun, kaynak kodu dosyalarının, değişkenler, anahtar sözcükler ve parametreler gibi farklı kod yapılarını farklı renklerde ve yazı tiplerinde görmenizi sağlayan sözdizimi vurgulaması olmadan okunmasının zor olmasıdır.

Düşük kod okunabilirliği yalnızca birden fazla hataya yol açmaz, aynı zamanda kodunuzu görmek ve bir sonraki adımı bulmak çok daha fazla zaman alacağından, bir programcı olarak sizi yavaşlatır. PHP dosyalarını etkili bir şekilde düzenlemek için, PHP sözdizimini anlayan ve her kod parçasını anlamına göre vurgulayan bir kaynak kodu düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır.

Sözdizimi vurgulama, her PHP editörünün bir numaralı özelliği olmasına rağmen, tek özellik değildir. En iyi PHP editörleri, PHP kodu yazmanıza ve düzenlemenize, dosyanızın ve projenizin yapısını anlamanıza ve daha az hata yapmanıza yardımcı olan birden fazla ek işlevle birlikte gelir. Örneğin, satır sonları, girinti, otomatik tamamlama, farklı görünümler ve düzenleme modları, kod tamamlama, arama ve karşılaştırma işlevleri ve akıllı kod ipuçları bu özelliklerdir.

Bu gelişmiş düzenleme işlevlerine ek olarak, modern PHP editörleri ayrıca hata ayıklamasürüm kontrolü, yeniden düzenleme ve diğerleri gibi diğer görevlerde size yardımcı olan yeteneklere de sahiptir.

Çoğu PHP editörünün yalnızca PHP dosyalarını düzenlemek için değil, diğer birçok kaynak kodu dosya türü için de sözdizimi desteğiyle birlikte gelen genel metin editörleri olduğunu unutmayın. Örneğin, HTML dosyalarını daha önce düzenlediyseniz ve zaten bir HTML düzenleyiciniz varsa, PHP sözdizimini de destekleme olasılığı yüksektir ve isterseniz kullanmaya devam edebilirsiniz.

PHP IDE Nedir?

IDE, Tümleşik Geliştirme Ortamı anlamına gelen bir kısaltmadır. Bir PHP IDE, bir PHP editörünün tüm sözdizimi vurgulama ve diğer yeteneklerine ve ayrıca PHP geliştirmeyi kolaylaştıran birçok başka özelliğe sahiptir.

En iyi PHP IDE'leri genellikle size önceden hazırlanmış kod şablonları ve ayrıntılı proje ve sınıf sihirbazları sağlar, istediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz çok sayıda özelleştirilebilir görünüme ve panele sahiptir ve yerleşik bir terminal, web sunucusu veya web tarayıcısı gibi entegre geliştirme araçlarıyla birlikte gelir. Ayrıca, hata ayıklayıcılar (örneğin PHPUnit ve Xdebug) ve kapsayıcı ve sanal makine platformları (örneğin Docker ve Vagrant) gibi çok sayıda üçüncü taraf araçla sıkı bir şekilde entegre olurlar.

Web tarayıcısında gelişmiş bir kodlama ortamı kurmanıza ve dosyalarınızı bir bulut sunucusuna kaydetmenize olanak tanıyan bulut PHP IDE'leri de vardır. Bulut IDE'leri ayrıca size önceden oluşturulmuş PHP yığınları, örneğin canlı bir Linux sunucusunda çalışmanıza ve çalışmanızı web tarayıcısında anında kontrol etmenize olanak tanıyan kapsayıcılı bir LAMP (Linux, ApacheMySQL, PHP) yığını sağlayabilir.

Bilgi

Yeni ve% 100 ücretsiz bir yerel WordPress geliştirme aracı mı arıyorsunuz? O zaman DevKinsta'ya göz attığınızdan emin olun!

Bir PHP IDE, bir PHP editöründen daha fazla özelliğe sahip olsa da, ortamı kurmak ve yapılandırmak için daha fazla uzmanlık gerektirir. Örneğin, kodunuzu yürütecek web sunucusunu ekleyip yapılandırmanız, ortam değişkenlerini ve PHP yürütülebilir dosyalarını tanımlamanız ve diğer gelişmiş geliştirme görevlerini gerçekleştirmeniz gerekebilir.

Bu nedenle, bir IDE'nin ek işlevlerini kullanmak istemiyorsanız, yapılandırmaları yapacak uzmanlığa sahip olsanız bile, ek iş yükü büyük olasılıkla buna değmez. Ancak, bu tür özelliklere ihtiyacınız varsa, bir PHP IDE kodlama, test, hata ayıklama ve profil oluşturma (program analizi) çalışmalarınızı önemli ölçüde hızlandırabilir.

Bununla birlikte, PHP editörleri ve IDE'ler arasındaki çizgi bugünlerde bulanıklaşıyor. PHP editörleri, yerleşik hata ayıklayıcılar ve terminaller, son derece özelleştirilebilir görünümler ve paneller ve diğerleri gibi daha önce yalnızca IDE'lerde bulunabilen özellikleri dahil etmeye başlamıştır.

En İyi 10 Ücretsiz PHP Editörü

PHP dosyalarını okumak, oluşturmak ve düzenlemek için tüm önemli özellikleri sağlayan en iyi ücretsiz PHP editörleriyle başlayalım.

1. Visual Studio Code

Visual Studio Kodu

Visual Studio Kodu

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS
  • Lisans: MIT Lisansı
  • Kaynak kodu: https://github.com/microsoft/vscode
  • Desteklenen diller: PHP, HTML, CSS, SCSS, Less, JavaScript, JSON, TypeScript, Markdown, PowerShell, C++, Java, Python, Go, T-SQL, C#, .NET Core ve daha fazlası

Visual Studio Code (kısaca VS Code), Microsoft tarafından son yıllarda büyük popülerlik kazanan ücretsiz ve açık kaynaklı bir kod editörüdür. Varsayılan olarak PHP sözdizimini destekler ve özel kodlama gereksinimlerinize uygun gelişmiş bir PHP editörü yapmak için VS Code Marketplace'ten daha fazla PHP uzantısıindirebilirsiniz. VS Code'un temalardan anahtar bağlamalara, entegrasyonlara ve işlevlere kadar her yönünü özelleştirebilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • sözdizimi vurgulama, otomatik tamamlama ve kod gezintisi
  • IntelliSense ile akıllı kod tamamlama
  • renk teması seçici
  • yerleşik Git ve GitHub tümleştirmesi
  • yerleşik Emmet desteği
  • genişletilebilirlik (kendi uzantınızı oluşturabilirsiniz)
  • linting, hata ayıklama, yeniden düzenleme
  • entegre terminal
  • çift programlama için canlı paylaşım (uzantılı))

2. Atom

Atom

Atom

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS, FreeBSD
  • Lisans: MIT Lisansı
  • Kaynak kodu: https://github.com/atom/atom
  • Desteklenen diller: PHP, HTML, CSS, JavaScript, Java, C, C#, Objective C, Perl, Python, Ruby, Go, XML ve daha fazlası

Atom, sloganına göre "21. yüzyılın hacklenebilir metin editörü" dür. Başlangıçta, daha sonra açık kaynak yaptıkları GitHub'ın dahili aracıydı, ancak proje hala GitHub tarafından sürdürülüyor. Kullanıcı arabirimi ve sözdizimi teması, anahtar bağlamaları, biçimlendirme, genel ve dile özgü ayarlar ve daha fazlası gibi düzenleyici arabiriminin her bir yönünü özelleştirebildiğiniz için hacklenebilir olarak adlandırılır.

Temel editörün işlevselliğine ek olarak, temel olarak ihtiyacınız olan herhangi bir özelliği eklemenize izin veren yaklaşık 9.000 paket indirebilirsiniz. Atom'u PHP düzenleyicisi olarak yapılandırmak için, hata ayıklama, yeniden düzenleme, ek açıklamalar, linting ve diğer geliştirmeyle ilgili görevler için PHP'ye özgü paketler ekleyebilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • 3.000'den fazla açık kaynaklı Atom temasıyla özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü
  • sözdizimi vurgulama ve akıllı otomatik tamamlama
  • dosya sistemine göz atma ve birden çok bölme
  • gelişmiş bulma ve değiştirme aracı
  • entegre paket yöneticisi (apm olarak adlandırılır))
  • erişimi kolay komut paleti
  • Genişletilebilir -lik
  • gerçek zamanlı kod işbirliği (şirket içi Teletype paketi ile))
  • doğrudan Git ve GitHub tümleştirmesi (şirket içi GitHub paketi ile))

3. Parantezler

Parantez

Parantez

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS
  • Lisans: MIT Lisansı
  • Kaynak kodu: https://github.com/adobe/brackets
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, LESS, SCSS, Sass, JavaScript, PHP, Java, Python, Perl, Ruby, C, C++, VBScript ve daha fazlası

Brackets, Adobe tarafından oluşturulan ve sürdürülen açık kaynaklı bir kod editörüdür. Adobe'nin ürünlerinin çoğu gibi, öncelikle ön uç geliştirmeye odaklanır, ancak PHP de dahil olmak üzere birkaç arka uç dilini de destekler. Belirli bir CSS kuralına ait tüm seçicileri görmenizi sağlayan CSS için satır içi düzenleme özelliği ile popüler hale geldi.

Hem ön uç hem de arka uç geliştirme yapıyorsanız, Brackets sizin için ideal PHP editörü olabilir – özellikle Sass ve LESS gibi CSS ön işlemcileri ile de çalışıyorsanız. Bununla birlikte, Brackets bu listedeki en gelişmiş PHP editörü değildir, ancak ücretsiz, hafif ve kullanımı kolaydır.

Parantezlerin de bir uzantı kayıt defteri vardır, ancak Atom veya Visual Studio Code kadar çok uzantısı yoktur.

En iyi özellikler:

  • dikey ve yatay bölünmüş görünüm
  • web tarayıcınızla gerçek zamanlı bağlantı kullanarak canlı önizleme
  • hafif (JavaScript ile yazılmış)
  • satır içi düzenleme (CSS için)
  • özel temalar Brackets Extension Kayıt Defteri aracılığıyla kullanılabilir
  • hızlı düzenleme ve canlı vurgulama işlevleri dahil olmak üzere CSS ön işlemcileri için destek

4. GNU Emacs

GNU Emacs

GNU Emacs

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris
  • Lisans: GNU GPL vs 3
  • Kaynak kodu: https://git.savannah.gnu.org/cgit/emacs.git
  • Desteklenen diller: Lisp, PHP, Python, Ruby, Java, JavaScript, Scala, Perl ve diğerleri

GNU Emacs, 1985'ten beri piyasada olan istikrarlı ve köklü bir kod editörüdür. Öncelikle GNU işletim sistemi için yaratılmıştır, ancak diğer birçok işletim sistemini de destekler. Emacs'ın tasarımı ve işlevselliği, Emacs Lisp betik dili kullanılarak tamamen özelleştirilebilir.

Emacs, HTML ve CSS de dahil olmak üzere çok sayıda programlama dilini destekler, ancak genellikle ön uç geliştiricileri tarafından kullanılmaz. Bu, hem ön uç hem de PHP editörü arıyorsanız Emacs'ın sizin için önerilmediği anlamına gelmez. Ancak, bu listedeki diğer editörlerin çoğundan daha dik bir öğrenme eğrisine sahip olduğunu unutmayın.

Harika özelliklerine ek olarak, Emacs'ı kullanmak, onu kullanmanız gereken uzmanlık nedeniyle programcı topluluğunda kesinlikle bir serinlik faktörüne sahiptir ve hatta Tron: Legacy ve Social Network filmleri gibi popüler kültürde bile görülür.

En iyi özellikler:

  • içeriğe duyarlı düzenleme modları
  • tam Unicode desteği
  • hem komut satırı (Emacs Lisp kullanılarak) hem de grafiksel kullanıcı arayüzü ile özelleştirilebilir
  • düzenleyiciyi genişletmek için açık kaynaklı paket deposu
  • yerleşik dokümantasyon
  • hata ayıklayıcı kullanıcı arayüzü, proje planlayıcısı, IRC istemcisi, takvim ve diğerleri gibi ek işlevler

5. Vim

Vim

Vim

  • Desteklenen işletim sistemleri: Linux, Windows, macOS, Android, iOS
  • Lisans: Vim Lisansı
  • Kaynak kodu: https://github.com/vim/vim
  • Desteklenen diller: PHP, Python, Ruby, Java, Lua, JavaScript, Perl, C, C++ ve diğerleri

Vim, Unix sistemleri için oluşturulan Vi kod düzenleyicisinin geliştirilmiş versiyonu olduğu için Vi Improved anlamına gelir. Vi'ye dosyaları karşılaştırma ve birleştirme, sözdizimi vurgulama, arama geçmişi, yazım denetimi, bölünmüş görünüm, HTTP, FTP ve SSH gibi protokoller için destek ve diğerleri gibi birçok önemli özellik ekler.

Vim'i sırasıyla normal, görsel, seç, ekle, komut satırı ve ex (çıkış) modları olmak üzere altı temel modda kullanabilirsiniz – Vim modları arasındaki temel farklar için FreeCodeCamp'ın bu makalesine bakın. Vim, komutları ve tuş eşlemelerini kullanarak yönetebileceğiniz bir metin kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bununla birlikte, Vim'i grafiksel bir kullanıcı arayüzü ile kullanmayı tercih ederseniz, Gvim (Grafik Vim) sürümünü de indirebilirsiniz.

Emacs'a benzer şekilde, Vim son derece özelleştirilebilir ve genişletilebilir ve yüzlerce programlama dilini destekler. Binlerce Vim eklentisi mevcuttur, ancak ekstra işlevsellik eklemek için Vim Script'i (VimL olarak da adlandırılır), Vim'in dahili komut dosyası dilini veya başka bir komut dosyası dilini de kullanabilirsiniz.

Vim çok sağlam bir araçtır, ancak yalnızca ara sıra yeni başlayan veya kod yazıyorsanız, dik öğrenme eğrisi nedeniyle muhtemelen sizin için en iyi seçim değildir. Ancak, esneklik ve özel işlevsellik istiyorsanız ve öğrenmeyi umursamıyorsanız, Vim sizin için ideal PHP editörü olabilir. Bu rotaya gitmek istiyorsanız, Vim'i PHP editörü olarak nasıl yapılandıracağınız hakkında The Valuable Dev blogu tarafından harika bir öğretici.

En iyi özellikler:

  • 6 farklı düzenleme modu
  • yeni başlayanlar için kolay mod
  • Unicode ve çoklu dil desteği
  • Gelişmiş arama ve değiştirme, çok düzeyli geri alma ağacı, bölünmüş görünüm, kod tamamlama ve daha fazlası gibi düzenleme işlevleri
  • kapsamlı eklenti sistemi
  • dahili kılavuz

6. Mavi Balık

Lüfer

Lüfer

  • Desteklenen işletim sistemleri: Linux, Windows, macOS, FreeBSD, OpenBSD, Solaris
  • Lisans: GNU GPL vs 3
  • Kaynak kodu:https://sourceforge.net/p/bluefish/code/HEAD/tree/
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, XML, JavaScript, PHP, SQL, Perl, Python, Ruby, Java, C, C++ ve daha fazlası

Bluefish, birçok programlama dilini destekleyen gelişmiş bir kaynak kodu editörüdür. Farklı işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz, ancak aynı zamanda bir Gnome entegrasyonu ile birlikte gelir, bu nedenle Linux dağıtımınız için bir PHP editörü arıyorsanız, Bluefish sizin için mükemmel bir seçim olabilir - GUI'si aynı zamanda Gnome İnsan Arayüzü Yönergeleri ile de tutarlıdır, bu yüzden bir Gnome masaüstünde bile iyi görünür.

Bluefish, web geliştiricileri göz önünde bulundurularak oluşturulduğundan, Emmet (eski adıyla Zen Kodlama) desteği, HTML etiketleri için iletişim kutuları ve sihirbazlar, Unicode karakter tarayıcısı ve diğerleri gibi kullanışlı özelliklerle birlikte gelir. Aynı zamanda sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir ve kullanımı kolaydır, bu nedenle yeni başlayan biriyseniz veya bir PHP editörünün nasıl kullanılacağını öğrenmek için çok fazla zaman harcamak istemiyorsanız güvenle seçebilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • hafif, hızlı yüklenir
  • çoklu belge arayüzü (1000'den fazla açık belgeyle test edilmiştir)
  • tam ekran düzenleme ve bölünmüş görünüm
  • otomatik tamamlama, satır içi referans bilgileri, güçlü ve değiştirme, snippet'ler kenar çubuğu ve daha fazlası gibi düzenleme işlevleri
  • remote file access via FTP, SFTP, HTTP, HTTPS, and other protocols
  • supports multiple encodings (default is UTF8)
  • extensible via plugins

7. jEdit

jEdit

jEdit

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, macOS, Linux, BSD
  • Lisans: GNU GPL vs 2
  • Kaynak kodu: https://sourceforge.net/p/jedit/svn/HEAD/tree/
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, XML, JavaScript, CoffeeScript, .htaccess, PHP, SQL, Perl, Python, Java, Scala ve daha fazlası

jEdit, Java Virtual Machine için yazılmış platformlar arası bir kaynak kodu düzenleyicisidir, bu nedenle Java çalışma zamanı ortamının yüklü olduğu herhangi bir işletim sisteminde çalışır. Amacı, programcılara mümkün olduğunca hızlı ve zahmetsizce kurulabilen ve kurulabilen bir editör sağlamaktır. jEdit, 200'den fazla programlama dili için sözdizimi vurgulama modlarına sahiptir.

jEdit kararlı bir araç olsa da, bu listede daha süslü PHP editörleri bulacaksınız. Ancak, kutudan çıkan kullanımı kolay ücretsiz bir PHP editörüne ihtiyacınız varsa yine de denemeye değer. Ayrıca, işinizde size yardımcı olabilecek bir jEdit eklentisi bulursanız, harika bir seçim olabilir - Git ve proje ve dosya yönetimi araçları dışındaki sürüm kontrolü desteği de dahil olmak üzere bazı harika eklentilere sahiptir (ancak, bazıları uzun yıllardır güncellenmediğinden, eklentilerin yaşını kontrol edin).

En iyi özellikler:

  • sınırsız geri alma/yineleme işlevselliği
  • sınırsız pano ile kopyalayıp yapıştırın
  • aynı anda herhangi bir sayıda düzenleyici penceresi açılabilir
  • çoklu ve dikdörtgen seçimler
  • makrolar kullanıcı eylemlerinden kaydedilebilir
  • Unicode ve 160+ karakter kodlaması için destekler
  • güçlü arama ve değiştirme aracı
  • eklentiler aracılığıyla genişletilebilir

8. Not Defteri ++

Not Defteri++

Not Defteri++

Notepad ++, Windows işletim sistemleri için eski ama goldie kaynak kodu editörüdür. Windows işletim sistemleriyle önceden yüklenmiş olarak gelen varsayılan metin düzenleyicisi olan Notepad'in yerine oluşturulmuştur. Notepad ++, çok temel Not Defteri düzenleyicisine birden fazla özellik ekler, bu nedenle Windows makinelerinde çalışan geliştiriciler arasında hızla popüler hale gelir.

Yaklaşık 80 programlama dili için sözdizimi vurgulama yetenekleriyle birlikte gelir. Kurulumu kolaydır, kutudan çıkar çıkmaz çalışır ve bölünmüş görünüm, çoklu belge arayüzü, geri alma / yineleme işlevselliği ve daha fazlası gibi önemli düzenleme işlevlerine sahiptir. Bu nedenle, Windows için kullanımı kolay ve hızlı yüklenen ücretsiz bir PHP düzenleyicisine ihtiyacınız varsa, Notepad ++ bir göz atmaya değer.

En iyi özellikler:

  • stil yapılandırma seçenekleri ve önceden tasarlanmış temalar
  • kod katlama, otomatik tamamlama, akıllı kod tamamlama, sözdizimi denetimi ve diğerleri gibi düzenleme özellikleri
  • birçok farklı karakter kümesini destekler
  • eklentiler aracılığıyla genişletilebilir
  • açık kaynaklı eklentiler hem 32 bit hem de 64 bit sistemler için kullanılabilir

9. RJ TextEd

RJ TextEd

RJ TextEd

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows
  • Lisans: ücretsiz ancak bağış kabul eder (belirli bir lisans belirtilmemiştir)
  • Kaynak kodu: yayınlanmadı
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Sass, LESS, Markdown, JavaScript, JSON, PHP, ASP, Java, Perl ve daha fazlası

RJ TextEd, Rickard Johansson'un (RJ) tek kişilik bir projesidir ve gerçekten etkileyici bir projedir. Özellikle web geliştirme için oluşturulmuş, Windows işletim sistemleri için tam özellikli bir kaynak kodu editörüdür. RJ TextEd'in web sitesi biraz basit görünse de, bu kaputun altında birçok ilginç özelliğe sahip bir metin editörüdür.

Bir tema seçip özelleştirerek kullanıcı arabiriminin her yönünü değiştirebilir, farklı düzenlemelerde aynı anda birden çok belge görünümü açabilir ve renk seçici, HTML doğrulama ve onarım aracı, karakter eşlemeleri, metinden HTML'ye dönüştürme ve diğerleri gibi geliştirici dostu araçları kullanabilirsiniz. RJ TextEd ayrıca HTML dosyaları için gömülü bir tarayıcı önizlemesine (Chrome ve Internet Explorer) sahiptir.

RJ TextEd'in lisanslanması biraz sıra dışı. Ücretsiz yazılım olmasına rağmen, yazar kaynak kodunu yayınlamak istemediği için açık kaynak değildir. Ancak, yine de bir uzantı oluşturarak işlevselliği genişletebilirsiniz. Soracak herhangi bir sorunuz varsa, RJ TextEd'in de aktif bir kullanıcı forumu vardır.

En iyi özellikler:

  • HTML ve CSS sihirbazları
  • HTML dosyaları için tarayıcı önizlemesi
  • önceden tasarlanmış temalara sahip tema yöneticisi
  • yerleşik proje yöneticisi
  • düzenli ifade oluşturucu
  • makro yöneticisi
  • Senkronizasyon ile FTP/STFP istemcisi
  • yan yana dosya karşılaştırma, gelişmiş sıralama, kod katlama, otomatik tamamlama ve daha fazlası gibi düzenleme işlevleri

10. TextMate

TextMate (Metin Arkadaşı)

TextMate (Metin Arkadaşı)

  • Desteklenen işletim sistemleri: macOS
  • Lisans: GNU GPL vs 3
  • Kaynak kodu: https://github.com/textmate/textmate
  • Desteklenen diller: HTML, Markdown, CSS, XML, JavaScript, PHP, SQL, Perl, Python, Java ve daha fazlası

TextMate, macOS işletim sistemi için gelişmiş bir kaynak kodu düzenleyicisidir. Mac için özel olarak tasarlandığından, altta yatan Unix kabuğu ile bütünleşir, bu nedenle Unix Standart Akışları (stdin ve stdout) ile çalışan herhangi bir programlama dilinde özel eylemler yazabilirsiniz.

Özelleştirmeyi kolay ve anlaşılır hale getirmek için, TextMate genişletilebilir bir paket sistemi kullanır. Bir TextMate paketi dil sözdizimleri, kod parçacıkları, makrolar, komutlar, şablonlar, iş akışları ve daha fazlasını içerebilir. Kullanışlı bir paket editörü yardımıyla paketleri yönetebilirsiniz.

TextMate'in ilk sürümü, lisans satın almanız gereken özel mülk yazılımdı. Bununla birlikte, mevcut sürüm olan TextMate 2.0, GPLv3 + lisansı altında açık kaynaklı olmuştur, bu nedenle ücretsiz olarak indirebilirsiniz (ancak, TextMate'in lisans politikası sayfası, '2.0'dan sonraki güncellemeler için ücret alabileceklerini' belirtmektedir). Mac cihazlarında yerel olarak çalışan (şu anda) ücretsiz bir PHP editörü arıyorsanız, TextMate 2 kesinlikle bir göz atmaya değer.

En iyi özellikler:

  • özel temalar
  • canlı HTML/Markdown önizleme
  • güçlü arama aracı
  • pano geçmişi
  • yönetimi kolay kod parçacıkları
  • katlanabilir kod blokları, girintili yumuşak sarma, birden fazla kartet, birden fazla sekme ve daha fazlası
  • kapsamlı ayarlar
  • paket editörü

4 En İyi Premium PHP Editörleri

Premium PHP editörleri bir fiyat etiketiyle gelse de, çoğunun ücretsiz deneme veya değerlendirme süresi vardır, böylece herhangi bir risk almadan deneyebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz veya teknik desteğe ihtiyaç duyduğunuz bir özellik, entegrasyon veya eklenti bulursanız, premium bir PHP editörü sizin için iyi bir çözüm olabilir.

1. Yüce Metin 3

Yüce Metin 3

Yüce Metin 3

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS
  • Fiyat: 3 yıllık güncellemelerle 80 $; indirmek ücretsizdir
  • Lisans: bkz. EULA
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Sass, LESS, Markdown, JavaScript, PHP, Python, Perl, Ruby, Java ve daha fazlası

Sublime Text 3, dikkate değer Sublime Text kaynak kodu düzenleyicisinin üçüncü büyük sürümüdür. Yeni sürüm, zaten popüler olan düzenleyiciye bölme yönetimi ve sembol dizini oluşturma ekledi ve yavaş başlatma süresi gibi gelişmiş hız sorunları eklendi. Sublime Text 3, eklentilerin yardımıyla tamamen özelleştirilebilir - birçok hazır eklenti editörün paket yöneticisi aracılığıyla kullanılabilir, ancak kendi özel eklentinizi de oluşturabilirsiniz.

PHP editörünüz olarak Sublime Text 3 ile giderseniz, yorum oluşturma, linting, test, güzelleştirme, biçimlendirme ve diğerleri gibi şeyler için PHP dili için birçok eklentiye sahiptir. Ayrıca, WordPress geliştirme için WordPress kodu yazarken size çok yardımcı olabilecek bazı eklentileri de vardır.

Sublime Text 3'ün lisanslanması biraz garip. Özel mülk yazılım olmasına rağmen, lisansı satın almanızı hatırlatan (sık gösterilen) açılır bildirimlere aldırış etmiyorsanız ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • özelleştirilebilir parçacıklar, menüler, makrolar, anahtar bağlamaları (JSON dosyalarıyla)
  • komut paleti
  • Proje genelinde işlev, sınıf ve yöntem dizini ile goto tanımları
  • bölünmüş görünüm, belge haritası, çoklu seçimler, otomatik tamamlama ve diğerleri gibi gelişmiş düzenleme işlevleri
  • yerleşik paket yöneticisi
  • eklentiler aracılığıyla genişletilebilir

2. UltraEdit

UltraDüzenle

UltraDüzenle

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS
  • Fiyat: $ 79.95 / yıl (5 kuruluma kadar); 30 günlük ücretsiz deneme süresi
  • Lisans: bkz. EULA
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Markdown, XML, JavaScript, JSON, PHP, MySQL, Python, Perl, Ruby, C, C++ ve daha fazlası

UltraEdit, 1994'ten beri piyasada olan premium bir kaynak kodu editörüdür. 4 milyondan fazla müşteriden oluşan bir kullanıcı tabanına sahip kararlı ve iyi test edilmiş bir uygulamadır. UltraEdit kutudan çıktığı haliyle çalışır ve hoş ve kullanıcı dostu bir işe alım deneyimi sunar. Özelleştirilebilir kullanıcı arayüzüne ek olarak, bulutta veya uzak bir sunucuda çalışmanıza, dosyaları yedeklemenize, projeleri yönetmenize, dosyaları şifrelemenize/şifrelerini çözmenize ve daha fazlasına yardımcı olan güçlü geliştirici özellikleriyle birlikte gelir.

Diğer kod editörlerinin çökmesine neden olan büyük dosyalarla çalışıyorsanız, UltraEdit sizin için en iyi PHP editörü olabilir, çünkü büyük bir dosya işleme özelliğine sahiptir - programcılar arasında bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri. UltraEdit'in yanı sıra, lisans ayrıca birçok farklı dosya türünü destekleyen ve Git, Subversion ve CVS dahil olmak üzere ana sürüm kontrol sistemleriyle entegre olan güçlü bir dosya karşılaştırma aracı olan UltraCompare Pro'yu da içerir.

En iyi özellikler:

  • özel temalar ve düzenler
  • güçlü arama işlevselliği (dosyaların içinde ve arasında)
  • HTML ve Markdown için canlı önizleme
  • güçlü komut paleti
  • çok işaretli düzenleme, çoklu seçim, sütun modu, dosya karşılaştırma, yapılandırılabilir sekme seçenekleri ve daha fazlası
  • uzaktan geliştirme için FTP/SFTP ve SSH/Telnet protokolleri desteği
  • bulut senkronizasyonu
  • retina ve diğer yüksek çözünürlüklü ekranları destekler

3. Hızlı PHP Editörü

Hızlı PHP Editörü

Hızlı PHP Editörü

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows
  • Fiyat: Ticari olmayan kullanım için $ 49.95; Ticari kullanım için 69,95 ABD doları; ilk 30 kullanım ücretsizdir (değerlendirme süresi)
  • Lisans: bkz. EULA
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, LESS, Sass, JavaScript, PHP, SQL, XML, Smarty, .htaccess

Rapid PHP Editor, Windows işletim sistemleri için ticari bir kod editörüdür. Adında 'PHP' kelimesi bulunsa da, sadece bir PHP editörü değil, diğer dosya türlerini düzenlemek için de kullanabilirsiniz. Rapid PHP Editor, artımlı özelliklere sahip aynı düzenleyiciye sahip bir ürün hattının bir parçasıdır. Bu tür bir kurulumun temel nedeni, editörü mümkün olduğunca hafif tutmaktır. Örneğin, yalnızca HTML ve CSS'ye ihtiyacınız varsa, Rapid CSS Editor'ı kullanabilirsiniz, ancak PHP desteğine de ihtiyacınız varsa, temelde ekstra işlevselliğe sahip aynı araç olan Rapid PHP Editor ile gidebilirsiniz.

Ana sayfasında, Hızlı PHP Editörü piyasadaki en hızlı PHP editörü olduğunu iddia ediyor - ve gerçekten çok hızlı yükleniyor. İlk yapılandırmaya yardımcı olan anlaşılması kolay bir ekleme sihirbazına sahip yeni başlayanlar için uygun bir editördür (isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz). Yapılandırma işlemi sırasında, Rapid PHP Editor'ı yerel web sunucunuzla entegre edebilirsiniz, böylece PHP dosyalarınızı doğrudan editörün içinde önizleyebilirsiniz.

Tasarımdan mizanpaja ve işlevselliğe kadar Rapid PHP Editor'ın herhangi bir yönünü yapılandırabilirsiniz. HTML, CSS ve JavaScript için güçlü özellikler içerdiğinden, hem ön uç hem de arka uç geliştirme yaparsanız iş akışınızı önemli ölçüde hızlandırabilir. Ayrıca uygun bir fiyata geliyor. Lisans için yıllık ödeme yapmanız gerekmez, sadece bir kerelik bir ücret.

En iyi özellikler:

  • ayrıntılı özelleştirme seçenekleri
  • yerleşik HTML/CSS doğrulayıcı
  • PHP dosyalarının önizlemesi (yerel web sunucunuzu kullanarak))
  • gerçek zamanlı PHP sözdizimi denetleyicisi
  • çoklu tarayıcı önizlemesi
  • PHP çerçeve desteği (WordPress, Laravel, CakePHP, CodeIgniter, Symfony, Yii, Nette, Prado)
  • yerleşik PHP hata ayıklayıcısı (Xdebug) ve PHP güzelleştiricisi
  • Smarty şablon motoru desteği
  • SVN ve Git entegrasyonu
  • dosyaları doğrudan FTP / STFP / FTPS üzerinden kaydedebilir
  • eklentiler aracılığıyla genişletilebilir

4. Smultron

Smultron

Smultron

  • Desteklenen işletim sistemleri: macOS
  • Fiyat: Tek kullanımlık lisans için 7,99 $; Yükseltme lisansı için $ 4.99; ücretsiz değerlendirme
  • Lisans: bkz. EULA
  • Desteklenen diller: HTML, Markdown, LESS, Sass, JavaScript, CoffeeScript, PHP, XML, YAML, Swift, Go, Ruby, Java, Objective-C ve daha fazlası

Smultron, macOS cihazları için birden fazla programlama dilini destekleyen ticari bir kaynak kodu düzenleyicisidir. İsmi, İsveçli bir programcı Peter Borg tarafından geliştirildiği için İsveççe'de 'yabani çilek' anlamına geliyor. Çoğu yalnızca Mac uygulaması gibi, Smultron da şık bir tasarım, sezgisel kullanıcı arayüzü ve hızlı başlatma süresi ile birlikte gelir.

Özelleştirilebilir tasarım ve anahtar bağlamaları, kod parçacıkları, bölünmüş dosya görünümü, dosya karşılaştırma işlevselliği, HTML önizlemesi, otomatik tamamlama ve daha fazlası gibi gelişmiş bir PHP düzenleyicisinden bekleyebileceğiniz birden fazla özellik içerir. Smultron'un yaratıcısı gizliliğe büyük önem veriyor, bu nedenle Mac'iniz için hakkınızda herhangi bir veri toplamayan bir PHP editörü istiyorsanız, Smultron sizin için iyi bir çözümdür.

Smultron'u web sitesinden veya Mac App Store'dan indirebilirsiniz. İçerik oluşturucu lisans için küçük bir ücret talep etse de, bir satın alma işlemi yapmadan önce Smultron'u ücretsiz olarak indirebilir ve deneyebilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • önceden tasarlanmış temalar
  • dikey metin ve RTL (sağdan sola) dilleri için destek
  • iPhone/iPad'inizin kamerasından metin tarama
  • gelişmiş kodlama ayarları (UTF-8 BOM desteği dahil))
  • iCloud desteği
  • dikkat dağıtıcı olmayan mod
  • tüm fonksiyonlar liste görünümü
  • normal ifadeler için destek ile gelişmiş bulma ve arama işlevselliği
  • tam erişilebilirlik desteği

En İyi 5 Ücretsiz PHP IDE

Şimdi, size gelişmiş programlama özellikleri ve son derece yapılandırılabilir işlevler ile profesyonel bir geliştirme ortamı sağlayan en iyi ücretsiz PHP IDE'lerini görelim - ücretsiz olarak.

1. Tutulma PDT

Tutulma PDT

Tutulma PDT

Eclipse, Java Virtual Machine için popüler bir entegre geliştirme ortamıdır, ancak diğer birçok programlama dili için de destekle birlikte gelir. Eclipse PDT, PHP Geliştirici Araçları'nın kısaltmasıdır. Eclipse platformu için bir eklentidir, ancak makinenizde Eclipse yüklü değilse, kurulum sırasında PHP Geliştirici Araçları'nı otomatik olarak ekleyen 'PHP Geliştiricileri için Eclipse IDE' seçeneğini de seçebilirsiniz.

Eclipse PDT ile, Eclipse'in son derece yapılandırılabilir kullanıcı arayüzüne erişebilir ve diğer Eclipse eklentileriyle birlikte kullanabilirsiniz. Eclipse PDT, hata ayıklama, profil oluşturma, test, yeniden düzenleme ve sözdizimi denetimi gibi PHP ile ilgili yaygın görevleri daha kolay ve sorunsuz hale getirir.

Eclipse'in PHP dosyalarında hata ayıklamak ve profil oluşturmak için kullanacağı web sunucularınızı da ekleyebilirsiniz. Eclipse PDT, Xdebug, Zend Debugger, Composer ve PHPUnit gibi popüler PHP araçlarını da destekler.

Eclipse'i çalıştırmak için Java Runtime Environment (JRE) veya Java Development Kit'i (JDK) bilgisayarınıza yüklemeniz gerektiğini unutmayın.

En iyi özellikler:

  • özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü, görünümler ve paneller
  • gelişmiş PHP kod biçimlendirme
  • PHP proje ve sınıf sihirbazı
  • önceden hazırlanmış kod şablonları
  • kolay kod gezinme ve kod biçimlendirme
  • uzak projeler için destek
  • içerik yardımı, otomatik tamamlama, kod gezintisi ve daha fazlası
  • PHP dosyalarını çalıştırmak için entegre web sunucusu
  • Git istemcisi

2. Komodo IDE

Komodo IDE

Komodo IDE

Komodo IDE, açık kaynaklı programlama dilleri için bir dizi gelişmiş geliştirici aracı olan ActiveState Platformunun bir parçasıdır. PHP desteği içeren platformlar arası bir IDE'dir (diğer dillerin yanı sıra). Komodo IDE, Komodo Edit kaynak kodu düzenleyicisinin genişletilmiş sürümüdür - Komodo Edit'in tüm özelliklerine ve ayrıca canlı önizleme, birim testi, bağımlılık dedektörü, Chrome hata ayıklama ve diğerleri gibi çok daha fazlasına erişebilirsiniz.

Işık hızında ve geliştirici dostu barındırmaya mı ihtiyacınız var? Kinsta, geliştiriciler göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur ve birçok araç ve güçlü bir gösterge tablosu sağlar. Planlarımıza göz atın

Komodo IDE ücretsiz olarak sunulsa da, ticari bir üründür. Bu, topluluk desteğinden memnun kalana kadar ücretsiz olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir. Profesyonel destek için, e-posta ve sohbet desteğine ve özel projelere erişmenizi sağlayan bir ActiveState Fiyatlandırma Planına kaydolmanız gerekir.

IDE özelliklerine ihtiyacınız yoksa ve ekstra karmaşa ile uğraşmak zorunda kalmadan PHP dosyalarını düzenlemek ve yönetmek istiyorsanız, mükemmel bir ücretsiz ve açık kaynaklı PHP editör uygulaması olan Komodo Edit'i tercih edebilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • otomatik tamamlama, çoklu seçimler, mini harita, değişiklik izleyici, çağrı ipuçları ve diğer gelişmiş düzenleme özellikleri
  • kod yeniden düzenleme, kod tarayıcısı, görsel hata ayıklama, normal ifade araç seti, veritabanı gezgini, HTTP denetçisi ve daha fazlası
  • Docker ve Vagrant entegrasyonu
  • birçok sürüm kontrol sistemini destekler (Git, Subversion, Mercurial, CVS, Perforce ve Bazaar)
  • ekleme ve proje sihirbazları
  • DOM görüntüleyici
  • gerçek zamanlı işbirliği
  • Slack üzerinden paylaşım
  • yerleşik öğreticiler

3. Apache NetBeans

Apache NetBeans

Apache NetBeans

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS, BSD
  • Lisans: Apache Lisansı vs 2.0
  • Kaynak kodu: https://github.com/apache/netbeans
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Sass, LESS, JavaScript, PHP, Java, C, C++ ve daha fazlası

Apache NetBeans, Apache Software Foundation tarafından yönetilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir IDE'dir. Java Virtual Machine üzerinde çalışır (bu nedenle bilgisayarınızda Java Runtime Environment'ın yüklü olması gerekir), ancak birden fazla programlama dili için uzantılarla birlikte gelir. PHP çalışma zamanı, sözdizimi vurgulama, özelleştirilebilir temalar ve görünümler, goto tanımları ve daha fazlası gibi bir PHP editörünün tipik özelliklerine ek olarak, PHP uygulamalarını çalıştırmanıza, yeniden düzenlemenize, hata ayıklamanıza ve profillemenize olanak tanıyan tam özellikli bir PHP IDE sağlar.

NetBeans'i yüklerken, IDE'nin hangi bölümlerini eklemek istediğinizi seçebilirsiniz. Şu anda beş seçenek vardır: Temel IDE, Java SE, Java EE, HTML5/JavaScript ve PHP. İsterseniz bunların hepsini yükleyebilirsiniz, ancak NetBeans'i PHP IDE olarak kullanmak için herhangi bir şekilde Temel IDE ve PHP çalışma zamanlarına ihtiyacınız olacak, ayrıca ön uç dilleri için destek istiyorsanız HTML5 / JavaScript paketini de eklemeniz gerekir (CSS, Sass ve LESS de dahildir).

NetBeans inanılmaz derecede kullanıcı dostu bir araçtır. Çalışan PHP uygulamalarının demolarını ve örnek projelerini içeren yararlı bir işe alım sürecine sahiptir: bir hesap makinesi ve bir yapılacak iş uygulaması. Ayrıca, PHP geliştirme için henüz bir IDE kullanmadıysanız, Netbeans'in başlamanıza yardımcı olabilecek harika bir PHP ve HTML5 Öğrenme Yolu vardır.

En iyi özellikler:

  • kod biçimlendirme, kod katlama, akıllı kod tamamlama, hata vurgulama, akıllı öneriler ve diğer gelişmiş düzenleme özellikleri
  • anlamsal kod analizi
  • Xdebug ile hata ayıklama
  • PHPUnit ve Selenium ile birim testi
  • sürüm kontrol sistemleri ile entegrasyon (Git, Subversion, Mercurial)
  • NetBeans Eklenti Portalı'nda 1000'den fazla eklenti mevcuttur (PHP için 130+ artı temalar gibi birçok genel eklenti)
  • WordPress, Symfony, Zend ve Yii gibi PHP çerçeveleri için destek (bunları eklenti olarak bulun)

4. Eclipse Che (bulut IDE)

Tutulma Che

Tutulma Che

  • Desteklenen işletim sistemleri: herhangi biri (web tarayıcısında çalışır)
  • Lisans: Eclipse Kamu Lisansı 2.0
  • Kaynak kodu: https://github.com/eclipse/che
  • Desteklenen diller: PHP, Java, .NET Core, ASP.NET, Go, C, C++, NodeJS, Python, Rust, Scala ve daha fazlası

Eclipse Che, geliştirici ekiplerinin önceden yapılandırılmış, kapsayıcılı çalışma alanlarında uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan Kubernetes yerel bir bulut IDE'sidir. Bu, projeniz için ihtiyacınız olan her şeyi (bağımlılıklar, çalışma zamanları, IDE ve proje kodu gibi) yalnızca bir kez ayarlayıp yapılandırdığınız ve hazır geliştirme ortamınızı istediğiniz yerde çalıştırabileceğiniz anlamına gelir.

Eclipse Che projesi 2014 yılında bir Eclipse Bulut Geliştirme (ECD) projesi olarak başladı ve işbirlikçi gelişimin geleceği olarak düşünülebilir. Orijinal kod tabanını teslim eden Codenvy'ydi, ancak IBM, Red Hat, Samsung, SAP, Microsoft ve Intuit ve diğerleri gibi birçok teknoloji devi de projeye katkıda bulunuyor. Eclipse Che ile ilgili en büyük şeyler, yüzlerce geliştiricinin bile gerçek zamanlı işbirliği, web tarayıcısında çalışan çevrimiçi bir IDE'ye erişim ve konteyner tabanlı PHP geliştirmeye kolay erişim yeteneğidir.

Eclipse Che'yi Kubernetes veya OpenShift kümenize yükleyebilir veya OpenShift'in web tabanlı Che platformunda çevrimiçi bir Che çalışma alanı oluşturabilirsiniz (ikincisi için bir Red Hat hesabına ihtiyacınız vardır). Çevrimiçi platform, başlayabileceğiniz birkaç örnek projeye sahiptir. PHP geliştirme için dört seçenek arasından seçim yapabilirsiniz: MySQL ile Laravel, MySQL ile Symfony, MySQL ile düz PHP ve Apache web sunucusu ile düz PHP (MySQL olmadan). Önceden yapılandırılmış çalışma alanınızı tek bir tıklamayla ayarlayabilir ve bulut IDE'yi doğrudan web tarayıcınızın içinden anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dahası, yalnızca yığınınızı yapılandıramazsınız, aynı zamanda farklı düzenleyici arayüzleri arasında seçim yapabilirsiniz. Varsayılan değer Eclipse Theia'dır, ancak Eclipse IDE, Eclipse Dirigible, IntelliJ IDEA (Community Edition), Jupyter Notebook ve Visual Studio Code'un açık kaynaklı bir dağıtımını da seçebilirsiniz. PHP editör arayüzünüzün özellikleri, seçtiğiniz IDE'ye bağlı olacaktır.

En iyi özellikler:

  • önceden oluşturulmuş PHP yığınlarına erişim
  • Taşınabilir -lik
  • seçtiğiniz editör arayüzünü kullanın
  • her yerden kapsayıcı görüntüleri ekleyin (Docker Hub, Quay.io, kendi özel kayıt defteriniz vb.)
  • devfile şablonları
  • kullanıma hazır örnek projeler
  • tüm konteynerlere terminal erişimi
  • çok kullanıcılı işbirliği
  • eklentiler aracılığıyla genişletilebilir (IDE arayüzünden edinilebilir)
  • tüm Che hizmetleri REST API'leri aracılığıyla kullanılabilir

5. CodeLite

CodeLite

CodeLite

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS, FreeBSD
  • Lisans: GNU GPL vs 2
  • Kaynak kodu: https://github.com/eranif/codelite
  • Desteklenen diller: HTML, JavaScript, Node.js, PHP, C, C++

CodeLite öncelikle C ++ programlama dili için ücretsiz ve açık kaynaklı bir IDE'dir, ancak aynı zamanda PHP ve Node.js (önceden yüklenmiş eklentiler olarak) desteği ile birlikte gelir. Orada bulacağınız en gelişmiş IDE değildir, ancak ücretsizdir ve proje ve çalışma alanı yönetimi, yerleşik hata ayıklayıcı (Xdebug), farklı görünümler için bölmeler, görev yönetimi, kod tamamlama, proje yürütme ve daha fazlası gibi PHP için tüm önemli IDE özellikleriyle birlikte gelir.

CodeLite'ı ilk başlattığınızda, IDE'yi kodlama stilinize uyacak şekilde yapılandırmanıza yardımcı olan bir kurulum sihirbazıyla başlar (isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz). Web geliştirme için kullanılan bir PHP editörü olarak özelleştirmenize izin veren bir seçenek var. Bir C++ derleyicisini el ile yüklemeniz gerekebileceğini unutmayın (makinenizde henüz yoksa). Akılda tutulması gereken diğer bir şey, CodeLite'ın iyi bir wiki sayfasına sahip olmasına rağmen, bu listedeki diğer PHP IDE'lerin çoğu kadar öğretici / başlangıç projesi ile birlikte gelmemesidir.

Ancak, Java üzerinde çalışmayan, birçok yapılandırma seçeneğine sahip olan ve bir hesaba kaydolmanızı gerektirmeyen ücretsiz bir PHP IDE istiyorsanız, CodeLite sizin için en iyi seçim olabilir.

En iyi özellikler:

  • Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok temaya sahip özelleştirilebilir tasarım
  • güçlü bul ve değiştir ve go-to işlevselliği
  • PHP linting, refactoring ve hata ayıklama
  • PHP sınıf sihirbazı
  • SSH hesap yöneticisi ile SFTP desteği
  • Git entegrasyonu
  • hem dosyalar hem de klasörler için fark aracı

En İyi 4 Premium PHP IDE

Son olarak, kurumsal düzeyde PHP geliştirme için teknik destek, sayısız entegrasyon ve farklı PHP çerçeveleri ve içerik yönetim sistemleri için destek ile en iyi premium PHP IDE'leri.

1. JetBrains PhpStorm

JetBrains PhpStorm

JetBrains PhpStorm

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS
  • Fiyat: İlk yıl için 89 $, ikinci yıl için 71 $, yıllık faturalandırma ile bireysel kullanım için üçüncü yıldan itibaren 53 $ (ticari kullanım için 199 $ - 159 $ - 119 $); FOSS için ücretsiz lisans programları; 30 günlük ücretsiz deneme
  • Lisans: EULA'lara bakın
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Sass, LESS, Markdown, JavaScript, Node.js, React, Vue, Angular, TypeScript, PHP, MySQL, XML, XSLT ve daha fazlası

JetBrains PHPStorm, "yıldırım akıllı PHP IDE" olarak öne çıkıyor ve diğer PHP IDE'lerin çoğundan farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Temiz ve minimalist bir kullanıcı arayüzüne ve hızlı bir başlangıç süresine sahiptir - herhangi bir IDE özelliği olmadan basit bir PHP editörü kadar hızlı bir şekilde başlatılır.

PHPStorm'da, her şeyi yalnızca ihtiyacınız olduğunda görürsünüz. İlk başlatmada, yapılandırma ayarları ve yeni bir projeye başlamak için üç seçenekle çok basit bir görünüm göreceksiniz. Üst menü çubuğu yalnızca yeni bir proje başlattığınızda görünür hale gelir. Ardından, birçok şey için ek pencereler ekleyebilirsiniz (sık kullanılanlar, yapı, yapılacaklar, sorunlar, terminal, olay günlüğü, veritabanı, hata ayıklama ve daha fazlası), ancak hepsi isteğe bağlıdır ve ileri geri geçiş yapmak kolaydır.

PHPStorm ile ilgili en iyi şeylerden biri, JetBrains'in JavaScript IDE'si WebStorm ile birlikte gelmesidir. Dolayısıyla, hem ön uç hem de arka uç geliştirme yapıyorsanız ve hem JavaScript hem de PHP IDE'ye ihtiyacınız varsa, bu sizin için en iyi seçim olabilir. PHPStorm ayrıca Composer paket yöneticisi ile entegre olur, böylece bağımlılıklarınızı doğrudan IDE'nizden yönetebilirsiniz. Ayrıca, en popüler üç PHP içerik yönetim sistemini destekler: WordPress, Drupal ve Joomla.

En iyi özellikler:

  • proje oluşturmadan deneme yapmak için çalışma dosyaları
  • anında hata önleme
  • kodlama problemlerine öncelik verme
  • HTML5 anahat görünümü
  • Farklı PHP sürümleri arasında kolay geçiş (eski projeler için iyi)
  • gelişmiş yeniden düzenleme
  • zero-config Visual Debugger ile hata ayıklama (Xdebug ve Zend Debugger'ı da destekler)
  • sürüm kontrol sistemleri ile entegrasyon (Git, Mercurial, Subversion)
  • hem test odaklı geliştirme (PHPUnit) hem de davranış odaklı geliştirme (Behat) için destek
  • Tüm büyük PHP çerçeveleri için destek (Laravel, CakePHP, Magento, Yii, Zend Framework, WordPress ve daha fazlası)

2. Zend Stüdyo

Zend Stüdyo

Zend Stüdyo

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS, IBM i
  • Fiyat: Kişisel kullanım için 89 $ ve profesyonel kullanım için 189 $ (her ikisi de 1 yıllık ücretsiz yükseltmelere sahip kalıcı lisanslardır); 30 günlük ücretsiz deneme
  • Lisans: Zend Studio Lisansı (pdf)
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Sass, LESS, Markdown, JavaScript, PHP

Zend Studio, kurumsal düzeyde PHP çözümlerinde uzmanlaşmış bir şirket olan "Zend by Perforce" tarafından geliştirilen ticari bir PHP IDE'sidir. Eclipse PDT IDE'ye dayanmaktadır (yukarıya bakın); Eclipse Marketplace aracılığıyla tek tek veya bir Eclipse eklentisi olarak yükleyebilirsiniz. Zend Studio, ücretsiz Eclipse PHP Geliştirici Araçları'na birçok kurumsal düzeyde özellik ekler.

Zend'in diğer ürünleriyle, yani Zend Server, Zend Debugger, Zend Guard, Laminas Framework (eski adıyla Zend Framework) ve Laminas API Tools (eski adıyla Apigility) ile sorunsuz bir şekilde entegre olur. Ancak, Zend Studio diğer birçok çerçeveyi, hata ayıklayıcıyı, web sunucusunu ve aracı da desteklediğinden, Zend ekosistemine bağlı değilsiniz.

Eclipse PDT zaten gelişmiş bir PHP düzenleyici arayüzüne sahip olsa da, Zend Studio bunu gelişmiş bir kod yardımı, farklı ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri (MySQL, MSSQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle ve diğerleri) için veritabanı görünümleri, yerleşik bulut dağıtımı (hem genel hem de özel bulutlara) ve daha fazlası gibi PHP'ye özgü işlevlerle genişletir.

En iyi özellikler:

  • PHP için akıllı kod yardımı
  • otomatik modül oluşturma
  • Zend Hata Ayıklayıcı (varsayılan), Xdebug veya Z-Ray ile gelişmiş hata ayıklama seçenekleri
  • Kapsayıcılı PHP uygulamaları için Docker desteği
  • sürüm kontrol sistemleri (SVN, CVS, Git) ve Composer ile entegrasyon
  • 4K ve HiDPi ekranlar için destek
  • Ana bulut platformları için destek (Microsoft AzureAmazon AWS, Red Hat OpenShift, IBM Cloud, vb.)
  • çeşitli öğreticiler, videolar ve PHP şablonları

3. Codeanywhere (bulut IDE)

Her yerde kod

Her yerde kod

  • Desteklenen işletim sistemleri: herhangi bir web tarayıcısı, iOS, Android
  • Fiyat: $ 2.50 / ay'dan itibaren; 7 günlük ücretsiz deneme
  • Lisans: TOS'a bakın
  • Desteklenen diller: HTML, CSS, Sass, LESS, Markdown, JavaScript, TypeScript, Node.js, PHP, Ruby, Python, Go, Ruby, Java ve daha fazlası

Codeanywhere, web tarayıcısında veya mobil uygulama olarak kullanabileceğiniz platformdan bağımsız bir bulut IDE'sidir. Proje, PHPanywhere adlı web tabanlı bir PHP editörü ve FTP istemcisi olarak başladı, ancak şimdi 100'den fazla programlama dilini destekliyor. Büyük belgelerle (200.000'den fazla satırla) da çalışabilen açık kaynaklı, tarayıcı tabanlı bir kaynak kodu düzenleyicisi olan CodeMirror'a dayanmaktadır.

Codeanywhere ile kodlama ortamınızı bir OpenVZ kapsayıcısında (DevBoxes olarak adlandırılır) çalıştırır veya kendi sunucunuza ya da GitHubBitbucketAmazon S3Google DriveDigitalOcean ve daha fazlası gibi üçüncü taraf bir hizmete bağlanırsınız. Codeanywhere IDE, web tarayıcısında birkaç saniye içinde başlatılır, ancak kapsayıcınızın oluşturulması için yaklaşık yarım dakika beklemeniz gerekir.

Codeanywhere sizi iki LAMP yığını (Ubuntu ve CentOS) dahil olmak üzere farklı yığınlar arasından seçim yapabileceğiniz bir bağlantı sihirbazı ile karşılar — her ikisi de phpMyAdmin ve Composer eklenmiştir. Bu PHP yığınlarını önceden yüklenmiş WordPress ve WordPress CLI ile başlatmayı da seçebilirsiniz. Alternatif olarak, kendi özel yığınınızı da kullanabilirsiniz. Codeanywhere ile, PHP uygulamanızı herhangi bir web tarayıcısından hem HTTP hem de HTTPS protokolleri üzerinden canlı olarak test edebilirsiniz.

En iyi özellikler:

  • önceden yapılandırılmış PHP ve WordPress yığınları
  • sudo (root) erişimli yerleşik Linux terminali
  • kod yeniden düzenleme, otomatik tamamlama, go-to tanımları, mini harita ve daha fazlası gibi akıllı kod düzenleme özellikleri
  • FTP, SFTP, FTPS, SSH protokolleri için destek
  • paylaşılan dosyalarda canlı çift programlama
  • Git entegrasyonu (terminal üzerinden)
  • dikkat dağıtıcı olmayan mod
  • çoklu mizanpaj seçenekleri (tek, kılavuz, sütun, satır, dikey bölme ve yatay görünümleri bölme)
  • tümleşik hata ayıklayıcı
  • tek tıklamayla kod güzelleştirici
  • tarayıcı önizlemesi

4. Codelobster

Kod ıstakozu

Kod ıstakozu

  • Desteklenen işletim sistemleri: Windows, Linux, macOS
  • Fiyat: ilk yıl $ 59.95 (en fazla üç cihaz için); sonraki yıllar $ 19.95 / yıl; 30 günlük ücretsiz deneme
  • Lisans: bkz. EULA
  • Desteklenen diller: HTML, XML, CSS, Sass, LESS, JavaScript, TypeScript, Node.js, PHP, SQL

Codelobster, ön uç dillerini de destekleyen bir freemium PHP editörü ve IDE'dir. HTML, CSS, JavaScript ve PHP desteğine sahip kod düzenleyicisi bölümü ücretsizdir, IDE işlevselliği ve Sass, LESS, Node.js ve SQL sözdizimleri için destek bir fiyata gelir.

Codelobster, ihtiyacınız olmayan panelleri gizleyebilmenize rağmen, varsayılan olarak mevcut tüm özellikleri, panelleri ve menüleri görebileceğiniz oldukça karmaşık bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Ücretsiz PHP editörü kısmı, sözdizimi vurgulama, otomatik tamamlama, bağlam yardımı ve hata ayıklama işlevleri dahil olmak üzere PHP kodu yazmak için ihtiyacınız olan tüm özelliklerle birlikte gelir.

Codelobster IDE ile ilgili en büyük şey, desteklediği PHP (ve JavaScript) sayısıdır. WordPressLaravelJoomlaDrupal, CakePHP, Symfony, Yii, CodeIgniter, Phalcon ve daha fazlası için eklentileri vardır. Ayrıca, Twig ve Smarty şablon motorları için de destek ile birlikte gelir. Eklentilerinizi yönetmenize yardımcı olmak için Codelobster, mevcut ve etkinleştirilmiş tüm eklentileri aynı yerde görebileceğiniz, kullanımı kolay bir eklenti yöneticisi içerir.

Bir WordPress geliştiricisiyseniz ve bir WordPress IDE arıyorsanız, Codelobster sizin için harika bir çözüm olabilir. Codelobster'ın WordPress eklentisi, WordPress sözdizimi vurgulama ve otomatik tamamlama, WordPress işlevleri için araç ipuçları, tema geliştiricileri için yerleşik bir WordPress tema editörü, bir WordPress proje kurulum sihirbazı ve daha fazlası gibi gelişmiş işlevler sunar.

En iyi özellikler:

  • HTML / CSS kod denetçisi (ücretsiz sürüm)
  • yerleşik PHP hata ayıklayıcısı (ücretsiz sürüm)
  • önceden tasarlanmış temalar (ücretsiz sürüm)
  • HTML, CSS ve PHP için kod doğrulama
  • önceden yazılmış kod parçacıkları ve kod şablonları
  • HTML'den PHP'ye ve PHP'den HTML'ye dönüştürme
  • SQL yöneticisi (veri düzenleme, verme sihirbazı, otomatik tamamlama ve daha fazlası)
  • FTP/SFTP istemcisi
  • sürüm kontrolü desteği (Git, SVN, Mercurial)
Yüksek kaliteli PHP kodu yazmak ister misiniz? O zaman yüksek kaliteli bir PHP editörüne ihtiyacınız var. Başlamak için buradaki seçeneklere göz atın✨✅Tweetlemek için tıklayın

Özet

Bu kılavuzda, hem ücretsiz hem de premium olanlar için en iyi PHP editörlerine ve IDE'lere ayrıntılı bir göz attık.

Beğendiğiniz veya sizin için önemli olan bir özelliğe veya entegrasyona sahip birini bulmayı başardıysanız, hangisini seçeceğinizi zaten biliyorsunuzdur. Ancak, hangi PHP editörünün veya IDE'nin sizin için en iyisi olacağı konusunda hala herhangi bir şüpheniz veya sorunuz varsa, işte bazı öneriler:

  • Yeni başlayan biriyseniz veya PHP dosyalarını sık sık düzenlemiyorsanız veya yapılandırmayla fazla zaman harcamak istemiyorsanız, ücretsiz PHP editörlerinden biriyle gidin, ancak Emacs veya Vim'i değil.
  • Tersine, sıkı programcıların saygısını kazanmak istiyorsanız ve dik öğrenme eğrisine aldırış etmiyorsanız, Vim veya Emacs'ı deneyin.
  • Büyük bir ekosistem istiyorsanız, Visual Studio Code, Atom, Sublime Text 3, Apache NetBeans veya Eclipse gibi bir pazar yeri veya eklenti/paket deposu olan bir PHP düzenleyicisi veya IDE seçin.
  • Başlatma süresini önemsiyorsanız ve PHP editörünüzün hızlı yüklenmesini istiyorsanız, örneğin Windows için NotePad ++ veya RJ TextEd veya Mac için TextMate veya Smultron gibi bir işletim sistemine özgü olanı seçin.
  • Bu kaynak kodu editörlerinden veya IDE'lerden birini başka bir programlama diliyle zaten kullandıysanız ve beğendiyseniz, PHP dosyalarını düzenlemek için nasıl çalıştığına bakın.
  • Belirli bir çerçeve veya araç için desteğe ihtiyacınız varsa, bunun için bir eklenti veya entegrasyona sahip bir PHP editörü veya IDE bulun.
  • Yerleşik bir web sunucusuna ihtiyacınız varsa, yığın izlemeyi görmek veya diğer karmaşık görevleri gerçekleştirmek istiyorsanız, bir PHP IDE ile gidin.
  • Web tarayıcınızda çalışmak ve PHP projenize her yerden erişmek istiyorsanız, bir bulut IDE'yi tercih edin.

Farklı proje türleri için birden fazla düzenleyici de yükleyebilirsiniz. Örneğin, dosyalara hızlı bir şekilde bakmak için hafif, hızlı yüklenen bir PHP editörü kullanabilir, ancak daha karmaşık uygulamalar geliştirmek, test etmek ve hata ayıklamak için zengin özelliklere sahip bir PHP IDE ile çalışabilirsiniz.

En iyi geliştirme araçlarını bulmak, programlamanın kendisine benzer bir deneme yanılma sürecidir. Bu yüzden çok tereddüt etmeyin, sadece ihtiyacınız olan özelliklere sahip birini yükleyin ve beğenmezseniz, sizin için en iyi PHP editörünü bulana kadar bir sonrakini test edebilirsiniz.

The post 23 En İyi PHP Editörleri ve IDE'leri (Ücretsiz ve Premium) appeared first on Kinsta.