Header Ads

Windows 10 için Media Center 10 indir download



_____________________


Windows 10 için Media Center 10 indir download


https://mega.nz/#!7QMEwY5K!mQKFQZB4bMaHAnwxU8fpNJOzhabBK1Ez5hFCkA1gqmk


Anlatacağım yöntem Windows 7 altında denenmiştir. Windows Vista'daki Media Center'da nasıl gözükeceği hakkında bir bilgim yok.
Bildiğiniz üzere WMC'deki İnternet TV özelliği henüz vaat edildiği gibi çalışmıyor. Benim anlatacağım yöntemle ABD'de İnternet TV üzerinden sunulan içeriklere erişebiliyorsunuz. Fakat erişmeyi hemen izlemek olarak kavramayın. Zira yapacağınız ayarlar ile tüm içeriği görseniz dahi izlemeye sıra geldiğinde WMC IP adresinizi iletip Türkiye'de olduğunuzu ifşa edecek ve yayını izleyemeyeceksiniz. Elbette buna da bir çözüm ürettim; fakat buna ihtiyaç duymadan da içeriklerin bir kısmını izleyebileceksiniz.
Öncelikle Bölgesel Ayarlardan başlıyoruz:
Başlat menüsündeki arama kutucuğuna "bölgesel" yazdığınızda çıkan uygun sonuca tıklayın. Şu pencere açılacaktır:
Buradaki sekmelerde Türkiye / Türkçe gördüğünüz her yer "ABD / İngilizce (Amerika)" olacak biçimde değiştirmelisiniz. Özellikle "Yönetimsel" sekmesindeki "Unicode olmayan programların dili" seçeneğini "İngilizce (Amerikan)" biçiminde değiştirmeyi unutmayın. Klavye düzenini değiştirmenize gerek olacağını sanmıyorum.
En sonunda sisteminizi yeniden başlatmanız istenecek, bunu yapın. Sistem açıldığında tarayıcınızı açın (bu adım için IE'yi kullanın) ve şu adrese girin:

Resimde kutu içerisine aldığım İnternet TV bölümüne tıklayın. Bunu yaptığınızda UAC onaylama diyalogları ve WMC içerik yükleme pencereleri çıkacaktır. Bunların her birini onaylayın ve WMC'nin açılmasını bekleyin. WMC açıldığı gibi internet tv içeriği yüklenmeye başlayacaktır. Onay vermeye devam edin. Şayet WMC açılır ve hiçbir şey olmazsa (sadece ana menü açılırsa) dil paketi hamlesine geçmeniz gerekiyor.
Windows Update'i açıp Seçime Bağlı Güncelleştirmeler kısmından "İngilizce" dil paketini işaretleyin, indirin ve kurun. Sonrasında başlat menüsüne "dil değiştir" yazın ve çıkan sonuca tıklayın. Buradan dili değiştirin:
Aynı siteye girip yine aynı linke tıklayın. Bu sefer İnternet TV içeriği kesinlikle yüklenecektir. Sonuç şekil A'da:
Fakat herşey bunla bitmiyor. Örneğin tüm kanallardaki içerikler arasında gezinebiliyorsunuz; fakat izlemeye sıra gelince "bölgenizde bu içerik desteklenmiyor" tarzında bir mesaj alıyorsunuz. Çünkü karşı taraf IP adresinizi açık ve seçik biçimde görüyor ve Türkiye'de olduğunuzu anlıyor. IP adresinizi gizlemek için kullanacağınız birçok araç var. Ben bir örnek olması niteliğinde HotSpot Shield'i tavsiye ediyorum. Kendisi bir proxy programıdır aslında. Web'de anonim gezmenizi sağlar, ücretsizdir. Buradan indirin:

Kurun ve programın bağlanmasını bekleyin. Bişi yapmanıza gerek yok, kendi işini halledecektir. Etkin hale geldiğinde WMC'yi tekrar açın. Eğer "Ek özellikler" veya "TV" menüsü altında İnternet TV'yi göremezseniz windowsmediacenter.com adresindeki linke tekrar tıklayın. Artık IP adresiniz Türkiye'de olduğunuzu açığa çıkarmadığı için tüm içerikleri izleyebileceksiniz.

Püf nokta: Media Center web sitesinden NetFlix'e abone olup 15 gün boyunca ücretsiz test edebilirsiniz. NetFlix'in içeriği hem dizi hem de sinema filmi açısından çok geniş. Denemenizi tavsiye ederim.

Dipnotlar:
1. Bu içeriğe erişmek için bölgesel ayarlarınız hep seçili şekilde olmalı.
2. Dil paketini indirip kurduktan sonra etkinleştirmeye gerek kalmadan da bu içeriğe erişme ihtimaliniz var. Aşama aşama deneyip kendiniz test edin.

Hayırlı olsun :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.