Header Ads

Windows 7'de sinirimizi bozan 10 şey!




1. Microsoft Security Essentials kendini kayıtsız Windows'larda otomatik olarak kapatıyor. Ancak bu bazen kayıtlı PC'lerde de gerçekleşiyor ve onu açmanın tek yolu, PC'nizi yeniden başlatmak oluyor.

2. Windows Media Player, albüm kapaklarını bazen yanlış albümlere atayabiliyor. 2500 albümden fazlasını da sayamıyor.

3. Bu sorun tam olarak Windows'un hatası olmasa da can sıkıyor. Chrome'da şu anki sayfayı terk etmeden yeni sayfalar açabiliyorsunuz. Chrome ve IE9'da kaydedilmiş oturumları açmanız mümkün. Bu kolaylıklar oldukça iyi. Ancak bu sekmelerden bir tanesi kendiliğinden çalışan bir videoya veya reklama sahipse ve o sırada müzik dinliyorsanız veya Skype ile konuşuyorsanız sesin hangisinden geldiğini anlamak için tüm sekmeleri dolaşmak zorundasınız.

4. Windows Gezgini, detaylı görünümde birçok farklı veri görüntüleyebiliyor. Ancak bunlar arasında klasör boyutu, MD5 veya CRC kontrol toplamları gibi bilgiler yer almıyor. Bu tür bilgilerin eklenmesi, büyük ölçüde zamandan kazandırabilir.

5. En can sıkıcı sorunlardan bir tanesi de uygulamaların aniden belirip odağı çalması. Hızlı bir biçimde yazı yazarken ortaya çıkan bir pencere, o sırada bastığınız tuşlar nedeniyle bilgisayarın kapanmasına bile neden olabilir.

6. Microsoft Word'ün ayarlarını sakladığı "Normal.dot" dosyası, zaman zaman Word'den çıkmayı bir baş ağrısı haline getiriyor.

7. Chrome'da çok sayıda sekme açtığınızda sistem yavaşlıyor. IE9, bazı web sitelerinde daha iyi davransa da bu her zaman için geçerli değil. IE9'da bir arama metni yazmaya başladığınızda Bing, ilk birkaç harfi veya tüm isteği sanki hazırmış gibi gösteriyor. Aynı sorun IE9'da başka yerlerde de meydana gelebiliyor.

8. Windows 7'nin Windows Gezgininde Sil düğmesi kaldırılmış bulunuyor. Bunun için silmek istediğiniz dosyaya sağ tıklamanız veya onu Geri Dönüşüm Kutusu'na sürüklemeniz gerekiyor.

9. Bir dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yüklemek istediğinizde, dosyanın içeriğine bakmanız mümkün olmuyor. Sadece resimlerde sol alt köşede küçük bir resim görüntüleniyor.

10. Microsoft her hafta Salı günleri Windows'u güncelliyor. Bu oldukça faydalı bir özellik ancak Windows, neden sürekli yeniden başlatmamız için ısrar ediyor? Beliren pencere hem odağı çalıyor, hem de tamamen iptal edilemiyor.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.