Header Ads

HP BIOS ADVANCED Settings unlock

 yazıyı okudum. hızlı cevap için teşekkürler. @KrazyToad bugün dışarıda olduğu için onun adına cevap veriyorum. Lütfen bios varsayılanlarını yükleyin ve aşağıdaki adımları uygulayarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin:

 

  • Lütfen bilgisayarı açar açmaz Esc tuşuna birkaç kez hafifçe dokunmaya devam edin.
  • Sizi başlangıç menüsüne götürür.
  • Ardından bios'a gitmek için F10 tuşuna basın.
  • Ardından F9 yükleme kurulum varsayılanlarına basın ve evet'i seçin ve "enter" tuşuna basın.
  • Ardından değişiklikleri kaydetmek ve çıkmak için F10 tuşuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın ve tekrar kontrol edin.
  • Ayrıca, @KrazyToad'ın belirttiği gibi, bios optimum performans için tasarlanmıştır ve değişiklik seçenekleri olmayabilir, çünkü müşteriler içindeki seçenekleri değiştirirse ürün zarar görebilir.

Merhaba @ Naman18,

 

HP Destek Topluluğuna Hoş Geldiniz! Yardımcı olmak isterim!

 

HP Pavilion G4-1303au Dizüstü Bilgisayardaki gelişmiş Bios ayarlarının kilidini açmak istediğinizi  görüyorum .  

 

birkaç tavsiyem var 

 

HP'de Gelişmiş BIOS Ayarlarına Erişmek İçin

  1. Bilgisayarı yeniden başlatın. Her ne yapıyorsan durdur.
  2. BIOS Ayarlarına girin. Başlangıç menüsü açılana kadar Esc tuşuna art arda basın.
  3. Bilgisayarınızı Kapatın/ Yeniden Başlatın. Bilgisayarınızı tekrar kapatın veya yeniden başlatın ve bu sefer F9 tuşuna basın.
  4. F10 tuşuna basın ve Gelişmiş Sekmesini Alın.

BIOS'ta Gelişmiş ayarlar sekmesinin eksik olduğunu fark ederseniz, bunun nedeni HP'nin bilgisayarınızdaki ayarları kilitlemiş olmasıdır, çünkü BIOS'ta Gelişmiş ayarların yanlış kullanılması bilgisayarınıza zarar verebilir ve çoğu durumda kilidini açmanın bir yolu yoktur .

 

Bu yardımcı olur umarım! Bana bilgi vermeye devam edin. 

 

Gönderimin sorununuzu çözdüğünü düşünüyorsanız, lütfen “ Çözüm Olarak Kabul Et ” seçeneğini tıklayın, başkalarının çözümü bulmasına yardımcı olacaktır. Yanıtın yardımcı olduğunu ve/veya “Teşekkür Ederim” demek için EVET düğmesine tıklayın.


İyi günler!

Daha fazla yardım için lütfen size gerçek zamanlı olarak yardımcı olacakları için HP telefon desteği ile iletişime geçin. Onlarla bire bir etkileşim yardımcı olabilir.

 

HP Teknik Desteğine aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz: http://hp.care/2moMFSc  

(1) Destek sayfası açıldığında lütfen bulunduğunuz ülkeyi seçin. Ardından, sağdaki HP model numaranızı girin.

(2) Ardından, iletişim bilgilerinizle birlikte sağlanan formu doldurmak için üst kısımdaki 'Destek ile İletişim' sekmesini seçin ve 'HP Destek-İletişim' sayfasının en altına gidin.

(3) Tamamlandığında, sağ alttaki 'Seçenekleri Göster' simgesine tıklayın.

(4) Son olarak, sayfanın en altına gidin ve 'Telefon numarası al'ı seçin. Artık bir vaka numarası ve telefon numarası sizin için doldurulacaktır.

Size hemen yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.

Ünite garanti kapsamındaysa, üreticinin garantisi sizin için bununla ilgilenmelidir.


HP Dizüstü Bilgisayarda Gelişmiş BIOS Ayarlarına Erişin [2022 Kılavuzu]

Steven Arends tarafından yazıldı.

BIOS'ta Gelişmiş sekmesini almak istiyorsunuz , ancak bir şekilde hp bilgisayarınızda gizli mi? Veya PC'nizde tonlarca sorun mu yaşıyorsunuz ve bunları nasıl çözeceğinizi biliyorsunuz ama önce BIOS ayarınızda Gelişmiş seçeneğine erişmeniz mi gerekiyor?

Peki, sebebi ne olursa olsun, endişelenme. 7 yıldır ek bir hp dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve bu bir HP ProBook 450 G2 Dizüstü Bilgisayar. 10 yıl teknoloji sektöründe çalışıp uzun süre hp kullanmanın avantajları var değil mi?

Her neyse, bu yazıda hp bilgisayarınızda gelişmiş BIOS ayarlarına nasıl erişebileceğinizi anlatacağım.

erişim-gelişmiş-bios-ayarları-hp

Peki, neden hp'de Gelişmiş BIOS ayarlarına ihtiyacım var?

SATA denetleyicisini, Yerleşik LAN'ı, Yerleşik LAN Önyükleme ROM'unu vb. etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için hp'de Gelişmiş BIOS'a ihtiyacınız vardır. Ayrıca birincil video bağdaştırıcısını değiştirmeniz gerekebilir. Bu nedenle, Gelişmiş BIOS ayarlarına erişim istemek için birçok neden vardır.

BIOS'ta Gelişmiş sekmesine erişimle ilgili tüm sorunlarınızı çözmek için sonuna kadar okuyun .

Uzmanlar tarafından önerilen Ağ Geçidi BIOS Güncellemelerimize göz atın.

HP'de Gelişmiş BIOS Ayarlarına Erişin

Başlık, makalenin nelerden oluştuğunu belirtse de, Advanced BIOS ayarına erişme konusunda bir markayı daha ele almaya çalışacağım. Ama önce hp'de gerekli sekmeye nasıl erişebileceğimizden bahsedelim. Talimatları izleyin ve Gelişmiş BIOS ayarınızı alın. 

Ayrıca  , SSD'nin FPS'yi İyileştirmesi konusundaki özel eğitimimize de göz atın .

1. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

Her ne yapıyorsan durdur. Kaydetmek için zaman ayırın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın . Ayrıca bilgisayarı kapatabilir ve 10 saniye sonra açabilirsiniz.

bilgisayarı yeniden başlatın

Have some time to spare? Check out our latest fix for BIOS Not Detecting USB.

2. Enter BIOS Settings

Press the Esc key repeatedly until the Startup menu opens. Meanwhile, when your computer boots up, press F10 to open the BIOS Setup Utility. You will see MainSecuritySystem Configuration, and the Exit tab but no Advanced tab.

Follow our guide to fixing CPU Fan Not Detected in BIOS.

3. Power Off/ Restart your Computer

Power off or restart your computer again, and this time press F9. Then press CTRL+F10. It’ll take you to the Boot Manager, and you will find Boot Option Menu there. But don’t do anything stupid.

Go through our epic guide on how to Fix Keyboard Not Working In BIOS.

4. Press F10 and Get the Advanced Tab

When the Boot Manager page comes, press F10. It’ll take a second or two to open the BIOS Setup Utility. And this time, you’ll get an Advanced tab on the right of the System Configuration.

hp-gelişmiş-yardımcı program

Thus following this process, you’ll get access to the hidden Advanced tab in your BIOS on your hp Pavilion, hp ProBook, and some other series. You’ll be able to change SATA configuration, USB configuration, Chipset Configuration, Debug settings, and a whole lot more.

Check out the easiest way to Gigabyte BIOS ID Check Error.

Access Advanced BIOS Settings in Lenovo

As hp and Lenovo are different brands, they require different ways to solve problems. I will show two ways for your Lenovo to get the Advanced tab in the BIOS setting. Check out our experts tested and reviewed the best Aura Sync Compatible SSDs.

  • Restart your PC if it is turned on. Otherwise, if it is turned off, turn it on.
  • Press the F1 key 5-10 times after pressing the power button. Press F1 for the last time while booting up your PC. Thus you will be able to enter BIOS. 
  • Press the A key immediately for the revelation of the Advanced option.

Check out our latest fix for fix M.2 SSD Not Showing Up In BIOS.

This procedure can work for some models. However, if the previous one isn’t working for you, you can try the following one.

  • Restart or turn your PC on.
  • Press the F1 key while booting up your computer to enter your BIOS setting. 
  • Press Fn+Tab three times.
  • Reboot into the BIOS.

Also, check out our separate post on will SSD reduce high disk usage.

I hope this solves your problem. But if you still can’t get the required tab by following this process, then I’m afraid no one can help you. Even if you go from community to community, I believe no one can help you with this.

lenovo bios

Why can no one help you access Advanced BIOS setting?

No one can help you access the Advanced BIOS setting on any brand because the manufacturer thinks you might use the Advanced BIOS setting improperly, which would surely harm your PC. So, in most cases, there is no way to unlock it. Yet, sometimes you might be allowed to change this.

Check out my new post on SVM Mode In BIOS.

Unlock the AMI Hidden BIOS Settings

AMI stands for American Megatrends Inc. This company develops BIOS for motherboard manufacturers. Most motherboard manufacturers hide some BIOS settings as modifying them can be very risky. So, before you change it, think twice.

  • Restart or turn on your PC.
  • Press the DelF1, or Esc keys to open the AMI BIOS during the computer boots up. 
  • Press Alt+F1 to unlock the hidden settings. If nothing happens, press Shift+F1 or Ctrl+F1.

Thus you might be able to unlock the AMI hidden BIOS settings. If it doesn’t help you at all, well, we have nothing to do at all.

Do check our latest post on the BIOS Application Error 501.

Conclusion

Some modded versions of BIOS can unlock the Advanced options, but this can damage your PC completely. So, I won’t recommend them to use along with many tech guys.

Hence, I believe some of you will undoubtedly get helped while some of you won’t. Whatever the case, comment below, and let me know. Besides, make sure you’ve thought enough to change your BIOS settings.

2 Comments..

  1. Bir HP OMEN 879-119'um var
    HP Dizüstü Bilgisayar prosedürü için her şey, Önyükleme Yöneticisi bölümüne gelip ardından F10'a basana kadar hiçbir şey olmuyor. Masaüstü prosedürünün bu noktada farklı olup olmadığını mı merak ediyorsunuz yoksa bir şeyi mi kaçırıyorum?

    Cevap vermek

Yorum Yap

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.